VZ Mediation 
voor lucht en ruimte

Bemiddeling bij  (Echt-)scheiding, Familiekwesties en Zakelijke geschillen


Ouderschapsplan Purmerend en omgeving

Het ouderschapsplan


In het ouderschapsplan komen de afspraken over de zorg van de minderjarige kinderen, waarover ouders die uit elkaar gaan gezamenlijk gezag hebben.


Het ouderschapsplan gaat over:

   - Ouderlijk gezag

   - Hoofdverblijfplaats
   - Omgangsregeling / co-ouderschap
   - Elkaar informeren
   - Alimentatie
   - Bijzondere uitgaven


Gezamenlijk gedragen afspraken in het ouderschapsplan zijn van groot belang voor u en uw kinderen en vormen een houvast in een nieuwe en moeilijke periode.


Het maken van een ouderschapsplan met daarin uw omgangsregeling is niet zomaar een invuloefening. Vaak zijn de agenda's van de ouders het uitgangspunt. Hiermee wordt misschien wel een eerlijke verdeling tussen de ouders bereikt, maar hoe voelt het dan voor de kinderen...?


De scheiding (echtscheiding), dan wel de beĆ«indiging van uw samenwonen komt diep naar binnen bij uw kind(eren). Met het maken van gezamenlijke gedragen afspraken voorkomt u een vechtscheiding. Kijk eens naar de volgende film: Open brief 'Aan alle gescheiden ouders' in de Ziggo Dome.


Gescheiden, maar de omgangsregeling met uw kinderen geeft problemen.

U bent gescheiden en u heeft een ouderschapsplan, maar de afgesproken omgangsregeling met betrekking tot uw kinderen blijkt niet te werken, of voelt niet goed. Kortom u bent ontevreden over de toepassing of de inhoud van de omgangsregeling, maar komt daar onderling niet uit. In dat geval kan ik u middels mediation helpen om alsnog tot een door u samen gedragen besluit hierover te komen en vast te leggen in een vernieuwd ouderschapsplan.


Wanneer en hoe vertelt u het uw kinderen?
Het kan behoorlijk zoeken voor u zijn om hierop antwoord te geven. Enkele tips kan ik u alvast geven:
   - Het voelt niet goed als uw kinderen het van anderen moeten horen,
     wacht er dus niet te lang mee om het aan ze te vertellen.
   - Vertel het uw kinderen samen.
   - Zeg dat uw kinderen geen schuld hebben aan de scheiding.
   - Geef uw partner daarbij niet de schuld, ook al is dat soms moeilijk.


Ga ook naar:  Scheiden met kinderen, de top-10 beste tips!Voor een professioneel ouderschapsplan met uw kind(eren) als uitgangspunt en een door beide ouders gedragen omgangsregeling: 


Ouderschapsplan, Ouderschapsplan Purmerend, omgangsregeling, omgangsregeling Purmerend, Kinderalimentatie, kinderalimentatie Purmerend


Harry van Zurk

MfN mediator

Familiemediator


Voor een gratis introductiegesprek:

06-2434 4133

[email protected]Copyright 2014